GRENSERITTET UNG 36KM

LØRDAG 15. AUGUST 2020

Grenserittet er et MTB-turritt kjent for sin morsomme og varierte løype. Grenserittet Ung er et langdistanseritt for ungdommer mellom 13-16 år og er en perfekt introduksjon til terrengsykling. Ungdommene er en del av sykkelfesten og får oppleve den samme gode stemningen som Grenserittet er kjent for, men i en mindre krevende del av Grenserittløypa.

Løypa er teknisk lett med en kombinasjon av grus og terreng som passer de aller fleste. Starten går fra Prestebakke Skole og har målgang på den 300 år gamle majestetiske Fredriksten Festning. 

 

Aldersklassene er fordelt på gutt og jente i alderen 13-14 år og 15-16 år. Alle som fyller 13 år i arrangementsåret kan delta. Som 16 åring vil resultatet gi seeding til Strömstad-Halden (80 km) neste år.

GODT TRENT

I Grenserittet Ung finnes alle typer ungdommer, alt fra hverdagssyklende til de mer aktive klubbtilhørende. Det er ingen krav til tekniske ferdigheter.

 

Er målet å gjennomføre, anbefales opp til 1-2 mils lange sykkelturer 2-4 ganger før man sykler rittet for å kjent på sittemusklene. Start rolig og ha et jevnt tråkk. Da fordeles kreftene best.

Er målet å prestere på tid, er det nok utfordringer å bryne seg på, og det stilles store krav til tempovekslinger.

Til de ungdommene som ønsker å sykle sammen med en voksen, er Grenserittet Familie et godt alternativ. Les mer på Grenserittet Familie 

Heie i løypa? Da anbefaler vi å kjøre inn mot Ør fra Aspedamkrysset og møte syklistene like ved Folkevann. Det er 19 km inn i løypa fra Prestebakke. Da rekker du målgangen i tide på Fredriksten Festning.

Please reload

PÅMELDING

Åpner 1.feb. 2020

OM LØYPA

36 km

FAQ

Få svar på det du lurer på

RESULTATER

Tidligere års resultater

PRIS

Frister

RITTINFO

Før og under rittet

NYHETER

Hold deg oppdatert 

Aktivum AS Grenserittet

Knivsøveien 4

1788 Halden

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube