«Henry» og «Bamsesykehuset» kommer til Grenserittet!

July 14, 2016

 

Ta med barna, bamsen, sykkelen og bli med!

Under Grenserittdagene 5 og 6 aug vil den kjente «Henry» være tilstede og lære bort førstehjelp til barn. I tillegg kan alle barn som har en bamse som «har skadet seg», ta med denne til bamsesykehuset. Her vil bamsen få behandling og gjerne et plaster eller to. De vil være godt synlige på Stevnesletta, Fredriksten Festning. Førstehjelp vil også ha fokus i årets show før barnerittet på fredag 5. aug

 

Bamsesykehuset og Henry kan besøkes:
Fredag 5 aug fra kl. 12.00 – 20.00
Lørdag 6 aug. fra kl. 10.00 – 17.00

 

Påmelding til Grenserittet Barn - sykkelrittet for barn (3-12år) har påmelding på stedet (Fredriksten Festning) den 5. aug fra kl 10.00-17.00. Les om barnerittet her

 

Show med Gass og Brems fre.5aug kl 17.00
Gass og Brems er maskotene i Grenserittet BARN og de vil sammen med de dyktige Grenserittspeakerne i år også gjenskape det fengende showet som er fylt med musikk, fart og bevegelse. Her får barna tatt del i showet igjennom å svare på enkle spørsmål og danset. Siden vi i år har besøk av Henry – vil Henry og førstehjelp være i fokus samt å minne barna på viktige regler når de ferdes på sykkel. Les mer om showet, Gass og Brems her

 

Hvem er Henry- dukken? 
Henry er en dukke som er uheldig og har pådratt seg typiske skader barn opplever som for eksempel: falt ned fra treet, fått kul i hodet, skjært seg, klemt hånden sin og skrubbsår på kneet. Målsetningen til Røde Kors er å øke barns bevissthet om, kjennskap til og interesse for førstehjelp. Her må barna ta stilling til hva de kan gjøre for å hjelpe Henry? Hva slags hjelp trenger han? Hvem skal hjelpe han? Og hvor ringer vi?

Hva er Bamsesykehuset?
Bamsesykehuset har blitt en innfallsvinkel for alle som vil at barn skal lære seg å like å gå til lege og sykehus. Bamsesykehus er et tilbud til barn hvor de kan få bamsene sine reparert. Samtidig får barna kunnskap om hvor viktig det er å ta vare på kroppen sin og om blodets betydning for kroppen vår. Blod kan ikke lages, det må gis. Bamsesykehus er et tiltak som bidrar til økt forståelse for viktigheten av å bli blodgiver.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Fremhevede poster
Nylige poster

March 19, 2019

June 26, 2018

June 8, 2018

April 25, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk på Tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Aktivum AS Grenserittet 2016