GPS tracking på Etapperittet!

January 11, 2017

Dette kan virke ukjent for mange, men det er allerede i bruk i flere sykkelritt i Europa. Vi i Grenserittet ønsker nå å gjøre det samme av tre grunner. Bruk av GPS åpner for nye muligheter som blant annet gir muligheten til å variere løypene fra år til år. Ikke minst vil omkostningene bli langt lavere for å lage spennende løyper og det kommer deltakerne og arrangementet til gode. Og med hensyn til grunneiere vil det ikke bli merking ute i naturen.
 

 

Her kan du lese om Erik Stensrud’s erfaringer. I 2015 syklet Erik kun på GPS i 8 etapper /dager i et ukjent terreng i TransPortugal. Det er hans første etapperitt med bruk av GPS og det fungerte veldig bra. Med en helt ordinær GPS (Garmin 1000) og med en standard kartstørrelse syklet han 1000km kun med GPS tracking. 

«Det var ingen problem å følge sporet og GPS’en fanget opp stiene og krysningene. Jeg måtte stole 100% på sporet. Å sykle etter GPS gjør det til en ny dimensjon i syklingen i tillegg til å sykle raskt. Det gjelder å være oppmerksom og å følge med, hvis ikke er det lett å komme ut av det. Det er samme hvilken type GPS man bruker og de aller fleste har nok batterikapasitet på 7-8 timer. Min brukererfaring av GPS er positiv».

 

Her kan du lese om hvilke GPS enheter som er testet for sykling:

http://www.toptenreviews.com/outdoor/biking/best-bike-gps/

http://www.bikeradar.com/road/gear/article/best-gps-devices-for-cycling-43224/

 

 

Please reload

Fremhevede poster
Nylige poster

March 19, 2019

June 26, 2018

June 8, 2018

April 25, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk på Tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Aktivum AS Grenserittet 2016