Stiller med flere lag i Landegrensen!

January 24, 2017

Hørt om Team Rynkeby?

 

I 2017 stiller de for femte gang i Landegrensen og da med alle norske lag: Østfold, Oslo, Vestlandet, Rogaland og Nord Norge. Team Rynkeby lag fra Sverige og Danmark er også invitert. Team Rynkeby Norge har hatt en enorm utvikling fra første lag ble dannet i 2013 til å være fem norske lag i 2017 med Lars Espen Hansen i spissen. Og alle med et fokus; å sykle til inntekt for Barnekreft. Hele 5,7 millioner ble donert alene i 2016. Hvert år sykles de 160 milene ned til Paris.

 

 

Selv om Lars Espen er en ekte Halden mann, kan han ikke komme bort i fra den slående og vakre naturen som finnes i grensetraktene mellom Norge og Sverige. "Med nydelige og varierende omgivelser langs idylliske små veier, innsjøer og åpne sletter er det alltid noe flott å se på, forteller Lars Espen entusiastisk. Landegrensen er et arrangement som passer oss veldig bra og skaper den perfekte rammen. Her får vi trent på å sykle samlet og å vente på hverandre. Det er viktig for oss å sykle samlet som et lag og aldri å være sterkere enn det svakeste leddet. Det at det er lite trafikk og har god asfalt gjør det lettvint og trivelig å ferdes som syklist i Landegrensen".

 

"Med start-og mål arena på torget i Halden sentrum forenkles logistikken, og gjør det mer stemningsfullt med flere folk rundt seg. Jeg håper virkelig flere vil delta og få oppleve hvor fint dette landeveisrittet er. Vi har deltatt 4 år på rad og planen er å delta mange år fremover. Vi gjentar suksessen fra i fjor ved å lage et sosialt opplegg rundt Landegrensen der alle de norske lagene møtes og sykler både fredag og søndag i tillegg. Med en oppjustert løypelengde til 180km i 2017, blir det tilnærmet en perfekt dagsetappe for oss og dermed en god oppvarming, smiler Lars Espen fornøyd".

 

 

Hvem er Team Rynkeby Norge?

 

"Dette har blitt min identitet og min livsstil, forteller Lars Espen". Som far til 4 friske barn i alderen fra 7-13 år er det vanskelig å ta innover seg den bunnløse sorgen og fortvilelsen det må være å ha et sykt barn. "Det som virkelig inspirerte meg til å ta dette til nye høyder, opplevde jeg på Landsstyremøte i 2013. Filmen som ble vist er basert på det Team Rynkeby utfører og med på de gripende og emosjonelle historiene vekket selv den mest hardhudete til tårer. Det var en sjelsettende stemning".

 

For Lars Espen startet det hele i 2012 der han gjennom sin tidligere jobb i Arla Foods som eide Rynkeby (juice), syklet sammen med Team Rynkeby Täby. Der oppdaget han hvor villige folk var for å støtte opp om barnekreft. Av de sponsorpengene Lars Espen og co samlet inn den gang bare til sykkeldraktene fra norske aktører, kunne de donere til Støtteforeningen for kreftsykebarn i Norge (nå Barnekreftforeningen). Det var på svimlende kr 276.000,-. Med et slikt potensiale og med en innstilling om at ingenting er umulig, startet haldenseren Team Rynkeby Norge med et Østfold lag. Uten hans initiativ og drivkraft hadde Team Rynkeby Norge ikke blitt til. "At vi har kommet dit vi har i dag, hadde aldri gått uten alle de dyktige menneskene som er med og bidrar. Det er dem som skaper de store verdiene, forteller Lars Espen stolt".

 

 

Hva er Team Rynkeby Norge?

 

Team Rynkeby Norge består i dag av fem norske lag á 35 personer: Østfold, Oslo, Vestlandet, Rogaland, Nord Norge og nykommeren for i år er Bergen. Team Rynkeby startet opprinnelig i Danmark og kan for de som er interesserte lese videre om det her. Alle har det samme og viktige målet om å skaffe mest mulig sponsorpenger for å donere til Barnekreftforeningen for kreftsyke barn.

 

Hvert år har det blitt satt hårete budsjett mål, og hvert år har det overgått seg selv. "Målet for 2016 var på 5 millioner og det at gikk 700.000 over budsjett i 2016, er helt uvirkelig kan Lars Espen fortelle med et smil om munnen". Team Rynkeby Norge er opptatt av at pengene forvaltes på en riktig måte av Kreftforeningen som er en foreldre- og pårørende drevet forening av kreftsyke barn i samarbeid med et sekretariat. Deres sterkeste ønske er at det forskes på nye metoder å behandle kreft. Det gledelige er at bare i 2015 var 9 forskningsprosjekter satt i gang grunnet donasjonene.

 

Men det er også en annen veldig viktig faktor til at Lars Espen er en pådriver, det er den sosiale biten! "Vi har blitt en vennegjeng som opplever mye sammen og også igjennom hele året både med og utenom syklingen. Alle er med og gjør en innsats for fellesskapet. Vi følger konsekvent 3 prinsipper: ….det er å gjøre noe godt for andre, gjøre noe godt seg selv, og gjøre noe sosialt".

 

Selv er Lars Espen med og sykler ned til Paris hvert år, og har det som et trenings mål. Siden han har diabetes er det viktig å ha god form. Med ca. 600 mil i bena hvert år, er han godt innenfor kravet med å ha syklet 250 mil innen de 160 milene ned til Paris inntas.

 

 

Hvem kan være med i Team Rynkeby Norge?

 

Alle kan søke om å sykle i Team Rynkeby Norge. En del syklister finner motivasjon til å delta og bidra fordi de har hatt et kreftsykbarn eller en nær relasjon med kreft, men det er ikke et krav. Heller ingen krav om å være en elitesyklist, dog må du være glad i å sykle. Det handler ikke om tid, men å gjennomføre. Derimot er det fysiske kravet til at deltakeren må ha tråkket over 250 landeveis mil. Alle som blir med, bidrar med å få inn sponsorpenger. Du er velkommen til å søke om deltakelse i 2018 og lagene plukkes ut allerede i aug/sept for det kommende året. Les om søking her

 

Please reload

Fremhevede poster
Nylige poster

March 19, 2019

June 26, 2018

June 8, 2018

April 25, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk på Tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Aktivum AS Grenserittet 2016