Team Spenst Halden skaper felles treningsglede og lader opp til Landegrensen 2017!

March 15, 2017

Interessen for å delta i sykkelgruppen Team Spenst Halden har i år vært stor og sammen skal de sykle Landegrensen 2017. Har man en inspirerende og motiverende spinning og sykkelinstruktør som Gjermund Martinsen i spissen, er det klart interessen øker betydelig, ikke minst for at mange innser at landeveissykling er en veldig fin og sosial måte å trene på, spesielt når man sykler i en gruppe.

Det sosiale
Mange aktive mosjonister velger å være medlem i en sykkelklubb for å ta en del i fellestreningene og samtidig være med på det sosiale. Dette ønsker Gjermund og Team Spenst Landevei å tilby den ordinære mosjonist som vil oppleve nettopp dette, men som ikke anser seg selv som en «aktiv klubbmedlem». Gjermund bekrefter «det er viktig for meg å fange opp de som ikke tilpasser seg en sykkelklubb, men som likevel ønsker å realisere landeveissykling i et lag eller i en gruppe der behovet for fellesskap dekkes».  Treningssenteret er en veldig fin og upretensiøs arena som for mange innebærer en lavere terskel til det å tørre å ta spranget over i en mer aktiv treningsgruppe. Selv om syklistene er godt trente og deltar i flere ritt, synes de det er topp å kunne være en del av fellestreningene. 

 

Motivasjon
«Jeg er opptatt av å jakte på den gode opplevelsen og min lagledermodell legger ikke opp til konkurranse og prestasjoner i tradisjonell forstand. Vi skal sykle langt og kort, fort og sakte, men samtidig forsøke å gjøre det på en best mulig kollektiv og teknisk måte. Drivkraften min handler om å skape treningsglede, hvor mange får muligheten til å prøve på noe nytt som gir en god mestringsføelelse og det å bli en mer aktiv mosjonist» konstaterer en engasjert Gjermund. 

 

Felles trening
Treningssentret Spenst Halden fungerer som en felles møteplass for trening hele året, og i spinningsalen bygges en felles forventning til når utesyklingen skal starte. Allerede i slutten av mars begynner utetreningene hver uke/helg og går helt frem til Landegrensen 20. mai som er målet for sykkelgruppen. Med 32 personer i Team Spenst deles gruppen i to; fra nybegynnere og de med litt erfaring der utgangspunktet er en gjennomsnitts fart på ca. 25 km/t, til de med lengre erfaring og som har knekt koden innenfor teknikk og rullekjøring. Gjennomsnittsfarten blir på 30- km/t og over. 

 

Gjermund har syklet mange ritt blant annet Trondheim-Oslo (7 ganger), Vätternrundan (11 ganger) og Landegrensen (4 ganger). Flere ganger har han stått på startstreken med lagmedlemmer fra et lignende treningskonsept fra et annet senter. Med sin erfaring fra å lede ulike sykkellag, tilrettelegger Gjermund best mulig for at Team Spenst i år skal ha flotte landeveisopplevelser og et bra Landegrensen ritt.  «Det er en brennende interesse og det gir meg mye energi å oppleve at folk som ikke trodde det var mulig, klarer å gjennomføre og sykle lange strekninger» forteller Gjermund glad.

 

Landegrensen er hovedmålet
«Landegrensen er et veldig fint arrangement, og i tillegg er det så nært. Og logistikken er enkel med start og mål på samme sted. Innføringen av segmenter i år blir veldig spennende. Det er noe nytt og jeg tror flere vil utnytte det til det fulle. Mindre trafikk og flere småveier gjør det triveligere for oss som sykler. Det kommer uansett til å bli en fin tur, både for de som sykler 100 km og 180 km. Løypa i år inneholder flere veldig fine nye partier, og i den lengste distansen på 180 km får man med seg den vakre delen av Söndre Bullaresjöen» kan Gjermund fortelle.

 

Håper på god oppslutning

Med utgangspunkt i sykkelgleden og fellesskapet i landeveissykling, håper Gjermund at flere blir med og støtter opp og deltar i et lokalt sykkelarrangement som Landegrensen. Uten sammenligning for øvrig, men tenk om vi kunne få til en folkefest for "vanlige" syklister på landeveien allá Vätternrundan i Motala Sverige, her i Halden!?
 

Please reload

Fremhevede poster
Nylige poster

March 19, 2019

June 26, 2018

June 8, 2018

April 25, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk på Tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Aktivum AS Grenserittet 2016