Er Kvålsvoll helt på jordet?

May 10, 2017

Atle Kvålsvoll oppfordrer alle til å tenke «sikkerhet fremfor alt» og er opptatt av at alle syklister må ta ansvar for sin egen sikkerhet og vise hensyn til hverandre i trafikken.

 

 Som tidligere norsk proff landeveissyklist, også kjent for å ha vært Thor Hushovd’s personlige trener og tidligere tilknyttet Olympiatoppen, snakker han av erfaring.  Han er i dag sportsjef for Team Sparebanken Sør og Daglig leder i Avantas Aktiv, som har et motivasjonsprogram for ansatte hos sine bedriftskunder. Hans ekspertise er på sykkel og kondisjonstrening.

 

Uti fra et folkehelseperspektiv, er mosjonister som ikke driver på topp nivå og satser 100% på idretten, helt avhengige av at det finnes gode arrangementer. Vi snakker da om turritt. Det handler om å være til glede for deltakerne som navnet tilsier og gi dem mulighet til å delta på bra organiserte arrangementer, ha gode løyper, tilby ulike distanser, og der det sosiale legges til grunn for at venner og bekjente kan få fine opplevelser sammen. Sykling er blitt en folkesport.

 

Å delta i turritt kan være det perfekte treningsmålet som hjelper folk å holde motivasjonen oppe.  Her skal ikke konkurransen i seg selv bety noe, men veien til målet. Ambisjonene er forskjellige, alt fra å klare å gjennomføre til de som skal sette en ny rekord. Det er her utfordringene ligger når nivået og forutsetningene er så forskjellige.

 

Dessverre er det altfor mange som bruker turrittene som en ren konkurranse. Med startnummeret på og straks startskuddet lyder, er allmen sykkelvett og trafikkregler nesten glemt. Livsfarlige situasjoner kan oppstå når trafikkreglene ikke overholdes uavhengig om det er trening eller man er i ett arrangert ritt. «Folk tar for store sjanser og det skjer ulykker uansett hvor mye sikkerhet det er lagt opp til» sier Kvålsvoll. Her mener Kvålsvoll at mange stresser unødvendig bare for å spare noen sekunder.

 

Når det sykles tour de France på veiene og det skjer nestenulykker daglig, er det kanskje ikke så rart at politi og veimyndighetene strammer inn for å få mer kontroll og sikkerhet på veiene.  

 

Kvålsvoll oppfordrer folk til å legge bort spisse albuer og å ta hensyn til hverandre.  Fokuser heller på opplevelsen, det sosiale og investeringen i egen helse. Ikke usett deg selv for fare og gjør dumme ting som å ta store sjanser.  Bruk fairplay holdningen når du sykler. Man kan få fullt treningsutbytte selv om man tar det pent i de situasjonene det er nødvendig for å unngå å skape farlige situasjoner.

 

Husk at veien er for alle og alle har ansvar for sin egen sikkerhet.

Please reload

Fremhevede poster
Nylige poster

March 19, 2019

June 26, 2018

June 8, 2018

April 25, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk på Tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Aktivum AS Grenserittet 2016